vv Dinteloord wint eerste Groot Steenbergen Cup

DINTELOORD – Het eerste elftal van vv Dinteloord is vanavond winnaar geworden van de Groot Steenbergen Cup, waar voor het eerst in de zestienjarige geschiedenis van de huidige gemeente Steenbergen om werd gestreden.

Het toernooi speelde zich deze week af op sportpark Molenkreek in Dinteloord, met Divo als gastheer. Dinsdag, donderdag en vandaag kwamen alle eerste elftallen van de zeven voetbalclubs uit de gemeente – aangevuld met een combinatieteam van de reserves van Divo en Dinteloord – drie keer in actie.

In poule A bond vv Dinteloord achtereenvolgens vv Steenbergen, SC Kruisland en Divo aan de zegekar. Ongeslagen kampioen dus, zoals 'de kenners' van tevoren eigenlijk wel hadden verwacht.

Wethouder Cor van Geel van sportzaken verrichtte dinsdag de aftrap van het openingsduel en onderbrak vanavond nogmaals zijn vakantie om de grote wisselbeker uit te reiken.

In poule A eindigde SC Kruisland op de tweede plaats, vv Steenbergen werd derde, Divo eindigde als laatste en degradeert zodoende naar poule B, bij de tweede editie van het toernooi, dat zich volgend jaar op het sportcomplex van SC Welberg gaat voltrekken.

De Welbergse formatie zegevierde in poule B en mag over een jaar voor eigen publiek de krachten meten met Dinteloord, Steenbergen en Kruisland in poule A.

NVS legde in poule B beslag op de tweede plaats, voor het combinatieteam van Divo/Dinteloord en nummer vier Val Aan.