vv Dinteloord eerste kampioen van Nederland

DINTELOORD – Eerder dan welk amateurteam in Nederland ook is het eerste elftal van vv Dinteloord vanmiddag kampioen geworden in de tweede klasse E. De ploeg van trainer Jurriaan van Poelje won voor eigen publiek met 6-0 van Serooskerke en bereikte zes wedstrijden voor het einde van de competitie een voorsprong van 20 punten op de nummer twee van de ranglijst.

De laatst overgebleven ‘concurrent’, Terneuzense Boys, verloor thuis met 0-3 van de nummer voorlaatst in het klassement, Duiveland. Een mooier scenario konden ze zich vanmiddag op sportpark Molenkreek niet wensen.

De enige ‘spelbreker’ was nog een korte, maar hevige hagelbui, waardoor het duel even stilgelegd moest worden. Maar rond de klok van half vijf kon dan toch de kurk van de champagneflessen, die klaarstonden om de titel te vieren. Ook de bloemen waren alvast aangerukt, in de hoop dat het kampioensfeest vandaag al een feit zou zijn.

,,Dinteloord is trots op Dinteloord,’’ sprak voorzitter Koos Boluijt van de vereniging, die dit seizoen met niets minder dan het kampioenschap en promotie naar de eerste klasse genoegen wilde nemen. Een maand geleden verloor de hoofdmacht voor het eerst twee punten, door een gelijkspel tegen Zwaluwe. Twee weken terug ging de uitwedstrijd bij Bruse Boys verloren, maar verder verspeelde de succesformatie geen enkel punt.