Vuurwerkschade fors opgelopen tot ruim 16.000 euro

STEENBERGEN/NIEUW-VOSSEMEER – De schade aan publieke eigendommen rondom de viering van oud en nieuw is afgelopen jaarwisseling met ruim vijfduizend euro gestegen ten opzichte van de vorige keer. De totale kostenpost bedraagt welgeteld 16.352 euro, zo heeft de gemeente inmiddels berekend, waarvan het overgrote deel op conto komt van de hangjongeren die op oudejaarsavond voor veel overlast zorgen in de omgeving van de voetbalkooi aan de Merijntje Gijzenstraat.

Op die plek sneuvelden papierbakken, een speeltoestel en een lichtmast. Verspreid over heel het dorp moesten niet minder dan 19 papierbakken het ontgelden en werd ook nog een glijbaan vernield. De overige schadegevallen deden zich voor in de kernen Dinteloord (twee verkeersborden en een bushokje, maar dat laatste komt niet voor rekening van de gemeente) en Steenbergen (drie verkeersborden en drie papierbakken).

Naar aanleiding van de gebeurtenissen in hun woonplaats, hebben de raadsleden Maurice Remery (Gewoon Lokaal) en Jeroen Weerdenburg (CDA) bij het college schriftelijke vragen ingediend.

Volgens de twee zijn de boosheid, de geïrriteerdheid en de verontwaardiging in het dorp groot, ook omdat de politie klaarblijkelijk geen gehoor heeft gegeven aan meldingen omtrent de overlast.

Sommige burgers spreken volgens de beide raadsleden zelfs van een vooropgezet plan van de hangjeugd, die in het verleden al vaker voor grote problemen zorgde.

Remery en Weerdenburg willen nu o.a. van B en W weten wat zij voornemens zijn te doen om verdere escalatie te voorkomen en deze ellende voorgoed een halt te roepen.