Vrouwenstreken in de kerk tijdens Atelierweekend

DE HEEN – Tijdens het Landelijk Atelierweekend krijgen kunstliefhebbers in heel Nederland de kans om binnen te kijken in de werkplaats van een kunstenaar bij hen in de buurt en zo meer te weten te komen over hoe hun werkwijze en inspiratiebronnen. Art Collectief Vrouwenstreken toont haar werk in het Atelier naast de kerk en in de kerktuin aan de Dorpsweg 134 in De Heen. Het atelier is geopend van 12 tot 17 uur. De toegang is gratis.

Art Collectief Vrouwenstreken bestaat uit Sandra Houtepen-Strong, Floor van Hoof, Ria Koks, Marcella Jumelet. Het collectief is ongeveer 18 jaar geleden ontstaan, omdat zij graag hun passie voor tekenen en schilderen met elkaar wilden delen. Iedere week komen de vier leden een ochtend bij elkaar. In het begin was het kasteeltje in Halsteren hun werkplek, nu hebben ze een atelierruimte in De Heen. Ze hebben elk hun eigen manier van schilderen ontwikkeld vanuit hun persoonlijke interesses. Zo werkt Sandra graag met aardetinten op acryldoek. Floor heeft een voorkeur voor landschappen en zeegezichten in acryl. Olieverfschilderijen van havengezichten en natuurlandschappen zijn het handelsmerk van Ria. Marcella is graag abstract bezig met olieverf.

De tweede deelnemer aan het Landelijk Atelierweek in de gemeente Steenbergen is Atelier Valkhoff. Riena en Martin Valkhoff openen hun deuren aan de Heense Molenweg 8, eveneens in De Heen.


Een bezoek aan één of meer ateliers is gratis tijdens het Landelijk Atelierweekend. Uiteraard gelden tijdens een bezoek de geldende maatregelen vanuit de overheid.
Kijk voor de meest actuele informatie op landelijkatelierweekend.nl.