Vrouw bekent verduistering geld ouderraad Maria Regina

STEENBERGEN – Een vrouw uit Steenbergen heeft vanmorgen tegenover de politie bekend geld te hebben verduisterd van de bankrekening van de ouderraad van basisschool Maria Regina. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. Hoewel de politie om privacy-redenen niet meer details over de persoon bekendmaakt, liet schooldirecteur Eric Graafmans begin juli in een brief aan de ouders weten dat er op 22 juni aangifte was gedaan tegen de toenmalig penningmeester van de ouderraad.

In totaal is er een bedrag van ruim 26.000 euro verduisterd. Dit bedrag was niet in één keer meegenomen, maar sinds 2014 bleek er met regelmaat geld van de bankrekening te zijn verdwenen. Volgens het schrijven van de directeur bestond het gefundeerde vermoeden dat de penningmeester “een groot deel van het geld verzamelde via oneigenlijke administratie, betalingen en opnames van de spaarrekening”. De politie stelde naar aanleiding van de aangifte een onderzoek in.

Openbaar ministerie beslist

Vanmorgen werd de vrouw op het politiebureau in Bergen op Zoom aangehouden en verhoord over haar rol bij de kwestie. Tijdens het verhoor gaf zij toe het geld te hebben verduisterd. Het openbaar ministerie zal naar aanleiding van het proces-verbaal beslissen hoe deze zaak wordt afgedaan. De ouderraad is door de politie geïnformeerd over het verloop van het onderzoek.

Het geld was bestemd voor de aanpassing van de inrichting van het schoolplein. Dit plan is nu op de lange baan geschoven.