Vrolijke Spelers stevig in het zadel met Hemels Veulen

STEENBERGEN – “We hebben echt leuke reacties van het publiek gekregen. Ons toneelspel viel in de smaak bij het publiek”, reageert regisseuse Ineke Lindeman tevreden. In het weekend van 18 tot 20 januari stonden de Vrolijke Spelers met de klucht ‘Het Hemels Veulen’op de planken in het theater van Myra Ceti. Na de première in Roosendaal en de drie uitvoeringen in Steenbergen zitten de Spelers stevig in het zadel.

Dat is maar goed ook, want er volgt nog een forse serie uitvoeringen. De Vrolijke Spelers hebben een tweetal weken rust en keren dan terug naar Roosendaal. Via Oudenbosch en Klundert belandt het gezelschap op 27 februari in Nieuw-Vossemeer, waar de drieakter in de Vossenburcht wordt gespeeld.

De Heen en Welberg

Op 9 maart zijn de Spelers te gast in dorpshuis De Stelle op de Heen. Daar brengen zij hun klucht voor de ouderenbond. En op 20 maart wordt zaal Koch op Welberg aan gedaan. Na uitvoeringen in Willemstad en Fijnaart is het met het Hemels Veulen voorlopig gedaan. De Vrolijke Spelers hebben er dan in totaal 20 uitvoeringen opzitten.

Valsmunterij

Het Hemels Veulen handelt over de lotgevallen van de familie Koster. Deze oorspronkelijk keurige familie glijdt na tegenslag af tot een bedenkelijk niveau. Niet alleen krijgt de drank vrij spel, ook van criminaliteit blijken bepaalde familieleden niet vies. Gelukkig voor de Kosters houden twee engelen hen goed in de gaten en zij stellen orde op zaken, waardoor het ‘eind goed, al goed’ dichterbij komt.

Etentje

“Het publiek heeft genoten, maar wij zeker ook”, geeft Lindeman aan. “We hebben de drie uitvoeringen op zondag besloten met een smakelijk etentje in het theatercafé van Myra Ceti. “Ook dat was heel gezellig”.

Rolverdeling

Ze geeft Steenbergse Courant en KijkopSteenbergen.nl desgevraagd een toelichting op de rolverdeling van alle Vrolijke Spelers. Op de planken staan Corrie Blommerde en Ineke Lindeman als de engelen Patricia en Plonia. Henk Meeuwissen speelt de Koster, Fien Cools zijn echtgenote Leonie. Cees Rens is zoon Sjaak, Harry Augustijn neef Oscar, Ria Uytdewilligen heeft de rol van het dienstmeisje Anneke en Jan Nuyten is rechercheur De Vos. Zij worden ingefluisterd door Nelly Verkaart en Jan Voorbraak, terwijl Jac Verkaart, Leo Vos, Harry Augustijn, Adri Snepvangers, Wim Hasselmeijer en Jan Nuyten verantwoordelijk zijn voor decorbouw en de geluidstechniek. Ria Uytdewilligen is grimeuse.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl