Vrolijke Spelers op de planken met blijspel ‘Pluizebol’

STEENBERGEN – Ouderentoneelvereniging De Vrolijke Spelers uit Steenbergen staat alweer sinds oktober regelmatig op de planken met het toneelstuk ‘Pluizebol’ en heeft nog tot april volgend jaar voorstellingen op haar programma staan. Het gezelschap speelt in heel de regio voor o.a. bewoners van verzorgingshuizen, leden van ouderenverenigingen en gasten van organisaties zoals De Zonnebloem. In het weekeinde van 20 t/m 22 januari zijn de Vrolijke Spelers in Steenbergen te bewonderen, dan treden zij op in de theaterzaal van Myra Ceti aan de Wouwsestraat 49.

‘Pluizebol’ is een blijspel van de hand van Thomas Akkermans en gaat over het echtpaar Hettie en Dorus Ganzewinkel. Het stel heeft een weekendhuisje overgenomen van haar vader, opa Vermeulen, die zwaar gepikeerd is omdat zij niets voor de inboedel willen betalen. De paniek slaat toe bij hem, want stel dat zijn antieke spullen en het beroemde schilderij dat hij in huis heeft worden gestolen. Je kunt er natuurlijk op wachten: op een dag komt Dorus bij het weekendhuisje aan en ziet hij dat het slot vernield is. Vanaf dat moment is iedereen uiteraard in rep en roer.

‘Pluizebol’ wordt vrijdag 20 januari om 19.30 uur opgevoerd en zowel zaterdag 21 als zondag 22 januari begint de voorstelling om 13.30 uur. De foyer is steeds een half uur van tevoren geopend. Kaarten, à 7 euro, zijn uitsluitend in de voorverkoop verkrijgbaar en te reserveren bij: Fien Cools, Van Bredastraat 34, tel. (0167) 561327 en Corrie Blommerde, West Havendijk 8, tel (0167) 563582.

Wie De Vrolijke Spelers wil boeken kan contact opnemen met Ineke Lindeman via devrolijkespelers@live.nl of (0167) 852012. Meer over de toneelgroep is te vinden op www.devrolijkespelers.nl