Vrolijke spelers brengen ‘Festival der Fantasten’ ten tonele

DINTELOORD – In een goedgevulde zaal van het Dorpshuis aan de Westvoorstraat in Dinteloord, trakteerden de ouderenbonden van KBO Brabant -afdeling Dinteloord- en Senioren Vereniging Steenbergen/Dinteloord zowel leden als niet-leden afgelopen zaterdag op een voorstelling van toneelvereniging ‘De Vrolijke Spelers’ uit Steenbergen. De middagvullende klucht ‘Festival der Fantasten’ was, in alle absurditeit, voor velen een feest der herkenning, waarbij het heerlijk was de dagelijkse zorgen even aan de kant te kunnen schuiven.

Tot en met maart zal de klucht nog meer dan twintig keer in de verre omtrek te aanschouwen zijn. Met optredens in onder meer Roosendaal, Wouw, Kruisland, Oudenbosch, Oud Gastel en Stampersgat, zullen de acht spelers in de leeftijdscategorie van 65 tot 82 jaar werkelijk alles uit de kast trekken om het publiek een hele leuke en onbezorgde middag te bezorgen.  

Oefening baart kunst

Aan de Moerstraatseweg wordt, binnen de erfmuren van gepensioneerd tomatenkweker en medespeler Harry Augustijn, van april tot september wekelijks druk gerepeteerd om alle teksten tijdens de optredens zo natuurlijk mogelijk ten tonele te kunnen brengen. De podiumbouwers, regisseur Ineke Lendema, grimeur Ria Uijtdewilligen en licht- en geluidtechnici Leo Vos en Jacques Verkaart voorzien de spelers hierbij van de vaardigheden, het uiterlijk en de ideale omgeving om iedere uitvoering vol zelfvertrouwen tegemoet te kunnen treden.

Wie kan mij vertellen wat ik gisteren heb gedaan?

Het ‘Festival der Fantasten’ neemt het publiek vanmiddag mee naar de ochtend volgend op de jaarlijkse viering van de fanfare. Vier heren ontwaken met een totale black out, waarbij eenieder zich afvraagt: “Wie kan mij vertellen wat ik gisteren heb gedaan?”.  Tijdens een aaneenschakeling van kostelijke situaties kunnen, gedurende het anderhalf uur durende optreden, gelukkig vrijwel alle raadsels worden opgelost.

Door Mascha Diaz