Vrolijke Spelers brengen ‘Boerenbont en Rode Lampjes’

STEENBERGEN – Na een eerste uitvoering in Dinteloord brengen de Vrolijke Spelers voor ‘eigen publiek’ het toneelstuk ‘Boerenbont en Rode Lampjes’ van Carl Slotboom op de planken.

De klucht in drie bedrijven wordt uitgevoerd in de theaterzaal van Myra Ceti aan de Wouwsestraat. Er zijn drie uitvoeringen: op vrijdag 17 januari om 19:30 uur, op Zaterdag 18 januari en op zondag 19 januari om 13:30 uur.
De klucht handelt over de prostituees Dolly en Betty, die besluiten om vanwege financiële tegenslag een kamer te verhuren in hun bordeel. Als Hendrik Buitendijk – een wat naïeve knaap die op de vlucht is voor zijn schoonmoeder graag wil huren vertellen de dames hem niet over hun werkelijke beroep maar vertellen hem dat ze fysiotherapeuten zijn. Er volgen verwarrende situaties, helemaal wanner schoonmoeder en haar dochter Klaartje achter zijn verblijfplaats komen. Dan komen er natuurlijk moeilijkheden.
Rolverdeling: Hendrik Buitendijk, boerenjongen (Harry Augustijn)
Klaartje Watergang, verloofde van Hendrik (Ineke Lindeman) Moeder Watergang (Corrie Blommerde), prostituee Betty (Fien Cools), prositueel Dolly (Ria Uytdewilligen), klant Wim (Cees Rens) en klant Kees (Henk Meeuwissen).
Geluids- en decortechnici  – Harry Augustijn, Wim Hasselmeijer, Jan Nuyten, Adrie Snepvangers en Leo Vos, Souffleurs: Nellly Verkaart en Jan Voorbraak. Regie: Ineke Lindeman.

Morgenmiddag, vrijdagmiddag 10 januari wordt de klucht op de planken van het Kruislandse Siemburg gebracht. Dit voor leden van KBO Kruisland en overige belangstellenden. Aanvang van de voorstelling is om 13:30 uur.

Overigens is de toneelvereniging op zoek naar nieuwe spelers en decorbouwers. Informatie hierover kan verkregen worden via Inke Lindeman – telefoon 06 52 691 018 of door een berichtje te sturen naar: devrolijkespelers@live.nl.