Vroege doorkomst Steenbergse Roparunteams

STEENBERGEN – ‘We gaan als de brandweer’, laat voorzitter Iwan Damen van Door Dik & Dun weten. Het team loopt al een kleine 2,5 uur voor op schema en verwacht derhalve rond 6.30 of 7 uur morgenochtend al in Steenbergen te zijn. Ook bij de Stonemountain Runners gaat het crescendo, zij stevenen af op een doorkomst rond de klok van 8.30 uur. 

Het tempo van Door Dik & Dun is in de loop van vandaag alleen maar verder gestegen en ligt – na zo'n 350 van de 521 kilometer – bijna op 13 kilometer gemiddeld per uur. De Stonemountain Runners hebben er op dit moment zo’n 320 kilometer op zitten en liggen met een gemiddelde snelheid van 12,8 km/u ook al bijna 1,5 uur voor op schema.

Wie de Steenbergse Roparunteams welkom wil heten in hun thuisbasis, moet morgenochtend dus bijtijds uit de veren. De eerste teams worden hier zelfs al vanaf 4.00 uur vannacht verwacht en de doorkomstfestiviteiten beginnen om 5 uur. In de Oudlandsestraat kan men tegen betaling van 6 euro bovendien een lekker ontbijtje nuttigen. De opbrengst van deze actie gaat naar de goede doelen van de Roparun.