“Vrijwilligerswerk bij Hoeve Kakelbont is een verrijking van mijn leven”

STEENBERGEN | DINTELOORD – Hoeve Kakelbont aan de Boompjesdijk 11 is in de loop der jaren uitgegroeid tot een prettige en vertrouwde zorghoeve voor zowel volwassenen als jongeren. Kakelbont verzorgt dagbesteding voor ouderen, volwassenen als jongeren en kinderen. Dit jaar startte ook de agrarische kinderopvang. Bij alle activiteiten kan de zorghoeve de hulp van vrijwilligers hard gebruiken. Zij zorgen er mede voor dat alle activiteiten optimaal tot hun recht komen. En dat geeft veel voldoening.

Zo vindt ook de 53-jarige Eric Blankendaal die in contact kwam met Hoeve Kakelbont via ‘Kijk Binnen Bij Bedrijven’, een initiatief van ‘Samen in de Regio’ waarbij op een laagdrempelige manier vrijwilligers een kennismakingsbezoek brengen aan bedrijven en organisaties in de regio. “Aanvankelijk ben ik in april 2019 gestart met een halve dag in de week. Dit is vervolgens uitgegroeid naar wekelijks drie hele dagen. Ik chauffeer voor Kakelbont en breng deelnemers naar de dagbesteding voor volwassenen om ze aan het eind van de dag weer thuis te brengen. Daarnaast ben ik vrijwilliger op de dagbesteding en help ik mee met tal van klusjes zoals het verzorgen van de dieren, houtbewerking en het verzorgen van de moestuin. Ik ben blij dat ik dit vrijwilligerswerk kan doen. Het is voor mij een verrijking van mijn leven. De sfeer hier is heel prettig en ik ervaar dat we allemaal van elkaar leren. Het mooie aan Kakelbont is dat er gekeken wordt naar wat iemand nog kan in plaats van wat hij of zij niet kan”.

‘Heerlijke rust en volop ruimte’

Ook vrijwilligster Ad Brocatus geniet als vrijwilliger bij Kakelbont. “Ik ben sinds september 2016 vrijwilliger en ondersteun de dagbesteding Ouderen. Daarbij wandel ik veel over de boerderij en doe spelletjes met de deelnemers. Ik ben echt een buitenmens. Het leukste aan Kakelbont vind ik de rust en de ruimte die er is. De locatie is gelegen in de natuur, er zijn veel lieve dieren en ik vind het buitenzijn heerlijk. Er hangt hier altijd een fijne sfeer”.

‘Bel of mail even’

Zorghoeve Kakelbont is altijd blij met de hulp van vrijwilligers en kan een aanvulling van het team zeker gebruiken.
Edith van der Riet is contactpersoon bij Hoeve Kakelbont voor wat betreft de aanmelding van nieuwe vrijwilligers. Ze wil graag toelichting geven en vragen beantwoorden. Edith nodigt belangstellenden uit om haar even een belletje te geven via telefoon (0167) 567 669. Mailen kan ook: communicatie@zorghoevekakelbont.nl. Op de website hoeve-kakelbont.nl staat eveneens informatie. Hier is ook het aanmeldformulier te vinden.