Vrijwilligersinformatiemarkt in volle gang

STEENBERGEN – In de bibliotheek wordt vanmiddag (tot 17.00 uur) een vrijwilligersinformatiemarkt gehouden. Burgemeester Saskia Bolten verrichtte om twee uur de officiële opening. ,,Ik dank mijn huidige baan mede aan het vrijwilligerswerk dat ik heb gedaan,” zo sprak zij de aanwezigen toe.

De Vrijwilligersinformatiemarkt is een initiatief van het Vrijwilligersloket Steenbergen en de Steenbergse vestiging van bibliotheek Het Markiezaat, waar dertien uiteenlopende organisaties (van zorg en jeugdwerk, tot kerk, Rode Kruis en Natuurmonumenten) zich vanmiddag aan het publiek presenteren. Dat doen zij uiteraard in de hoop nieuwe vrijwilligers te werven. ,,Vrijwilligers zijn het cement in onze samenleving. Gelukkig heb ik gemerkt dat er in Steenbergen heel veel vrijwilligers actief zijn, vaak in meerdere organisaties tegelijk,” zei burgemeester Bolten. ,,Die mensen moeten we koesteren en betrekken bij het nieuwe vrijwilligersbeleid dat de gemeente momenteel aan het opstellen is.”
Bolten verrichtte in het verleden onder meer vrijwilligerswerk bij de voorloper van de huidige ‘moederbibliotheek’ Het Markiezaat, alsook op het politieke vlak. ,,Zo ben ik uiteindelijk wethouder in Delft en nu hier in Steenbergen burgemeester geworden.”
,,Vrijwilligerswerk staat goed op je cv,” beaamde Elice Vink van het Vrijwilligersloket, dat zich heel het jaar door inzet om instellingen en verenigingen aan vrijwilligers te helpen en vrijwilligers de weg te wijzen naar organisaties die om belangeloze hulp verlegen zitten. Dat worden er in deze tijd van bezuinigingen steeds meer.