Vrijwilligers gezocht: voor grote schoonmaak op de Welberg

WELBERG – Op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart gaat de Welberg met vereende krachten aan de grote schoonmaak. In het kader van de landelijke opschoondag roept de dorpsraad Welberg jong en oud op om met prikstok en vuilniszak de strijd tegen zwerfvuil aan te gaan.

Op vrijdag 23 maart maken de kinderen van groep 7/8 van basisschool Pius X een eerste ronde door het dorp. De volgende morgen, zaterdag 24 maart, verzamelen vrijwilligers van alle leeftijden zich vanaf 8.30 uur in gemeenschapshuis “De Vaert”. Na een kopje koffie/thee en uitleg over de actie worden de deelnemers in teams ingedeeld die om 9.00 uur op pad gaan in het buitengebied. De opruimactie duurt ongeveer tot het middaguur. Voor handschoenen, grijpstokken, veiligheidshesjes en vuilniszakken wordt gezorgd.

Na afloop krijgen de vrijwilligers als dank soep en broodjes aangeboden in gemeenschapshuis “De Vaert”. Ook ontvangen zij een kleine attentie van de gemeente Steenbergen.

U kunt zich aanmelden bij het secretariaat van de dorpsraad, mevrouw B. Wisse, e-mail: info@dorpsraadwelberg.nl. Dit is niet verplicht want iedereen die op 24 maart spontaan opdaagt wordt met open armen ontvangen.