Vrijwilligers gevraagd voor MaatjesPlus Project

STEENBERGEN – Coördinator Tonnie Joshorst van het zogeheten ‘Maatjes Plus Project’ laat weten opzoek te zijn naar vrijwilligers die als ‘Maatje’ zich willen inzetten om mensen die daaraan behoefte hebben te ondersteunen. Er zijn namelijk mensen – jong en oud – die op sommige momenten in hun leven ondersteuning kunnen gebruiken.

“Een maatje is iemand met een warm hart. Met een luisterend oor, die praktisch is ingesteld, oplossingsgericht is en respectvol met mensen kan omgaan. Een maatje ziet de ander als gelijkwaardig en het persoonlijk contact staat centraal”, zo typeert Tonny Joxhorst de vrijwilligers waarnaar wordt gezocht.
Een vrijwilliger ondersteunt door het bieden van emotionele steun of het zoeken naar praktische oplossingen, hulp bij het zelfstandig wonen of bijvoorbeeld het aangaan van contacten en het ondernemen van activiteiten. “Op veel momenten kan het-er-zijn, een spelletje doen of samen een wandeling maken al voldoende zijn om iemand vooruit te helpen”.

Vrijwilligers krijgen voor ze van start gaan een cursus op maat aangeboden. Daarnaast zijn er bijeenkomsten en bijscholingen. De vrijwilligers zijn aangesloten bij Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen (SWOS).
Wie interesse heeft wordt verzocht om contact op te nemen met Tonnie Joxhorst. Haar telefoonnummer is (0167) 54 11 37, haar mailadres is: t.joxhorst@swo-stb.nl.