Vrijwilligers gevraagd voor collecte ’taaislijmziekte’

STEENBERGEN – Jordy en Debby Adriaansen hopen dat de college voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS), die volgende week wordt gehouden, in Steenbergen weer net zo’n groot succes wordt als vorig jaar, toen er een bedrag van 1400 euro werd ingezameld. Broer en zus lijden beiden aan wat in de volksmond ‘taaislijmziekte’ heet en zoeken voor de collecte ook nog extra vrijwilligers.

De oproep die Debby (op de foto met haar zoontje) en Jordy vorig jaar rond deze tijd in de Steenbergse Courant deden, leverde volgens de twee – behalve een mooie resultaat van de collecte – veel positieve reacties op. Ook meldde zich een bedrijf dat nog eens een schenking van maar liefst 4000 euro deed. Geld dat hard nodig is voor hulp aan de patiënten en wetenschappelijk onderzoek naar Cystic Fibrosis; een erfelijke, chronische en ongeneeslijke ziekte, die momenteel nog steeds tot vroegtijdig overlijden leidt.

Wie in de week van 7 t/m 12 december wil helpen bij de collecte, kan contact opnemen met Debby Adriaansen via 06-34246147 of debbyadriaansen@live.nl

Wie de collectant mist, kan ook eenmalig twee euro doneren door CF naar 4333 te SMS-en of een gift over te maken op bankrekeningnummer NL41ABNA0472459856 t.n.v. de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting te Baarn.