‘Vrijdag de 13de’ bij MJW De Klup

WELBERG – Van vrijdag 13 op zaterdag 14 mei vindt bij MJW De Klup de jaarlijkse Marathon plaats. In het onlangs heropende Klup-gebouw blijven leden vanaf 8 jaar dan een nacht lang creatief en actief in touw.

Het jeugdwerk organiseert de altijd succesvolle Marathon om de doelstellingen van “De Klup” nog eens extra onder de aandacht te brengen. Doelstellingen zoals sociaal en creatief bezig zijn en kinderen de gelegenheid bieden om zichzelf te ontplooien en grenzen te verleggen.

Om dit doel te bereiken wordt de kinderen geleerd om respect voor elkaar te hebben en eenieder te waarderen voor wie hij of zij is. Een nacht lang met elkaar optrekken is daar een uitstekende manier voor, zo is de ervaring. Tevens is het een uitdaging voor de kinderen om tijdens deze jaarlijkse nachtactiviteit een bijzondere prestatie weg te zetten. Dit jaar staat de nacht in het teken van ‘Vrijdag de Dertiende’.

Gedurende de nacht worden de kinderen waar mogelijk ondersteund door hun ouders. Wanneer de klok voor het laatste Marathonuurtje geslagen heeft, trekken andere Klup-leden en alle ouders de kinderen door de zware laatste loodjes. Om twaalf uur mogen ze dan eindelijk, moe maar voldaan, naar hun eigen bedjes.