Vrienden van Kruisland organiseren Kruislandse Kermis 2.0

KRUISLAND – Voor de eerste maal is de organisatie van de Kruislandse kermis in handen van de nieuw opgerichte stichting ‘Vrienden van Kruisland’. Zij hebben samenwerking gezocht met kermisexploitanten onder aanvoering van John Dauphin. Het resultaat is een vernieuwde kermis versie 2.0. Die is vandaag officieel geopend door wethouder Willy Knop.

Voorzitter van ‘Vrienden van Kruisland’ is Edwin Maas, eigenaar van de Commerce. “De openingshandeling door wethouder Knop zal spectaculair zijn”, zo belooft Maas. “En na de opening zal de uitslag bekend worden gemaakt van de kleurwedstrijd die op de Zonnebergschool is gehouden. Voor alle deelnemers is er een prijsje, voor de winnaars zijn er grotere prijzen. Deze kleurwedstrijd wordt op initiatief van de kermisexploitanten gehouden en dat heeft zeker onze waardering”.

Prikkelarm uurtje

Aan het eind van de openingsmiddag komen de hulpbehoevenden uit de regio Kruisland aan hun trekken tijdens een ‘prikkelarm kermisuurtje’ dat om 17:00 uur start. Dan gaat de muziek op een lager pitje en is er voor de betrokkenen een gratis versnapering. Om 19:00 uur wordt een jeugdfeest voor kinderen tot 15 jaar gegeven met medewerking van de plaatselijke DJ Ian. De eerste kermisdag sluit vervolgens om 23:00 uur.

Zaterdag begint de kermis om 13:00 uur. Om 15:00 uur is Peppa Pig op uitnodiging van de organisatie present. Dan kunnen de allerkleinste kermisbezoekers met hem op de foto. ’s Avonds start om 19:30 uur de Hollandse Avond met optredens van Stef Ekkel, Jaman, Alex, Rinus Ponsen, Pietje Tomassen, Leon Basley en Evert van Huygenvoort in De Commerce.

‘Blauwe Maandag’

De Maandag wordt door de organisatie bestempeld als ‘Blauwe Maandag’. Daaraan zal dj, zanger en entertainer Chris Antonissen vanaf 17:00 uur zijn medewerking verlenen. De kermis zelf gaat om 15:00 uur open en de sluiting is om 22:00 uur.