Vragen over perikelen rond afsluiting Kruislands Carnaval

KRUISLAND – Raadslid Edwin Maas (Gewoon Lokaal!) wil van het college b en w weten waarom vergunningen voor evenementen nog steeds op het laatste moment worden afgegeven. Hij doet dit naar aanleiding van problemen bij de Pompverbranding in Kruisland ter afsluiting van het carnavalsfeest.

“Al meer dan 55 jaar wordt de sluiting van carnaval in Kruisland gevierd met een Pompverbranding. Ieder jaar bouwt steeds een andere groep Kruislanders een pomp. Steeds van hetzelfde formaat. Hoe kan het dat deze pomp dit jaar met een kettingzaag tot een minimum formaat moest worden teruggebracht om aan de vergunningseisen te voldoen? En waarom kreeg de organisatie pas op woensdag voor carnaval de vergunning die al op 12 november 2018 is aangevraagd”, zo wil Edwin Maas van het college weten. Hij vraagt zich af of een dergelijk probleem zich ook in de andere kernen van de gemeente heeft afgespeeld. En hij vraagt het college of ze het niet te ver vindt gaan om de Pompverbranding in Kruisland te vergelijken met problemen die met een 65 meter hoge brandstapel in Scheveningen zijn ontstaan. “Temeer omdat de Pompverbranding in Kruisland al sinds jaar en dag probleemloos verloopt, mede omdat de vrijwillige brandweer altijd aanwezig is”.

Hanendreef

Ook stelt het raadslid vragen over de Hanendreef. Hij vraagt zich af of het college weet dat het wegdek van deze dreef onderhoud nodig heeft. Verder wijst Maas het college op de snelheidsovertredingen die het verkeer er maakt en vraagt hij om betere 30-kilometer-bebording. En het raadslid wil weten of de groenstroken en de sloten beter kunnen worden onderhouden en of het parkeerbeleid in de dreef onder de loep kan worden genomen.