VoVerDi organiseerde mini volleybaltoernooi voor scholen

DINTELOORD – Zaterdag 17 maart organiseerde volleybalvereniging VoVerDi het Mini volleybal toernooi voor de basis scholen van Dinteloord. Dit inmiddels befaamde toernooi werd voor de dertiende maal gehouden voor de groepen drie tot en met vijf in sporthal de Buitelstee. Er was veel animo van de scholen. Met 2 teams van de Regenboog, 5 teams van de Petrus en Paulus en 9 teams van de Groen van Prinsterer school werd het een goed bezet toernooi. De kinderen hadden originele namen verzonnen  en namen deel als ‘De Krokante Kroketten’, ‘De Superkinderen’, ‘Wij vangen alles aan het net’, ‘De Regenboogjes[  en de ‘Kleine Volleybalkleuters’.

VoVerDi had tijdens de gymles van de scholen de kinderen het volleybal spelletje uitgelegd. De spelregels zijn daarbij erg simpel, de kinderen mogen de bal gooien en vangen. Wanneer iemand een fout maakt moet die persoon eruit maar wanneer er bij groep 3 een vangbal wordt gemaakt mag er weer een speler terug in het veld, terwijl ze bij de groepen 4 en 5 drie vangballen moeten maken om een speler terug in het veld te krijgen. Wanneer het veld van de tegenstander leeg is gespeeld krijg men een punt.

Nadat alle teams, met veel enthousiasme vier wedstrijden hadden gespeeld was de uitslag als volgt: Groep 3: 1. De Superkinderen; 2. Het Beste Sterrenteam; 3. De Volleybal Kinderen en 4. Het Sterrenteam.
Groep 4: 1. Wij vangen alles aan het net; 2. De Rode Volleyballen; 3. The Fireballs; 4. De Gouden Volleyballen; 5. De Regenboogjes; 6. De Gouden Diamanten; 7. De Volleykanjers en 8. Meiden Volleybal Glitters.
Groep 5: 1. De Kleine Volleybalkleuters; 2. De Krokante Frietjes; 3. De Rode Tomaten; en 4. De Krokante Kroketten.
De eerste 3 teams mochten een beker in ontvangst nemen en omdat VoVerDi dit jaar 40 jaar bestaat, kregen alle kinderen een snoepzak mee naar huis.