zondag 5 maart 2017, 10:00

Voverdi Heren 2 klimt op de ranglijst

DINTELOORD – Vorige week traden de volleyballers van het tweede herenteam van Voverdi thuis aan tegen Hirundo 1 (uit Lage Zwaluwe). Door de 3 – 1 overwinning is het Dinteloordse team weer een plaatsje op de ranglijst gestegen. Na een aanvankelijk moeizame start in het begin van de competitie lijkt de weg naar boven ingezet te zijn.

Voverdi startte met 6 reguliere spelers en een Libero in de eerste set. Aanvankelijk had de thuisploeg een ruime voorsprong, maar gaf deze later in de set haast weg. Voverdi bewaarde de rust en wist deze set met 27-25 te winnen. De tweede set ging gemakkelijker en werd vrij eenvoudig gewonnen (25-20). Thomas Littooij maakt een terugkeer na een blessure. Hij werd om die reden in de derde set gewisseld en vervangen door Bennie Harpe. Of het door de wissel kwam, door een verminderde inzet, of een combinatie daarvan, het leidde er toe dat de derde set met 20 – 25 werd verloren. Voverdi herpakte zich echter en sleepte vervolgens de vierde set binnen 25 – 22.

Libero en aanvoerder  Peter van de Merbel was een tevreden man. “In de eerste helft van de competitie verspeelden we op dit soort cruciale momenten vaak onnodig punten. We waren dan meer met ons zelf bezig dan met het verslaan van de tegenstander. Het lukt ons de laatste maanden beter om op deze cruciale momenten daadwerkelijk punten binnen te halen. We blijven nu tot het laatste punt strijden voor de overwinning” .

Deze omslag had Voverdi Heren 2 ook wel nodig. De eerste maanden stond het team op een degradatieplaats, nu is de weg naar de middenpositie op de ranglijst ingezet. Een klein voorbehoud moet er op dit vlak wel gemaakt worden, niet alle teams hebben immers even veel wedstrijden gespeeld.

Maandag 6 maart staat de uitwedstrijd tegen Gilze 2 op het programma. Met een wedstrijd minder gespeeld staat Gilze 2 slechts 1 punt onder Voverdi Heren 2. Het wordt dus een confrontatie met een gelijkwaardige tegenstander die heel belangrijk is voor de positie op de ranglijst.