Vossemeers speelbos in finale Brabantse Dorpen Derby

NIEUW-VOSSEMEER – Het project ‘spelen in de natuur’ van de Nieuw-Vossemeerse Dorpsraad is doorgedrongen tot de finale van de Brabantse Dorpen Derby. In de eindstrijd van deze leefbaarheidswedstrijd van de provincie dingen negen plaatsen mee naar geldprijzen van maar liefst 25.000, 12.500 en 7.500 euro.

Voor de Dorpenderby werden 82 projecten aangemeld. De finalisten zijn verder afkomstig uit Boekel, Hoogeloon, Maaskantje, Sint-Anthonis, Son, Hoogerheide, Mill en Vierlingsbeek. Samen met Nieuw-Vossemeer moeten zij zich op 14 december aan elkaar presenteren.

Elk team krijgt die dag bovendien een bekende Brabantse sporter als coach toegewezen.

Hoe de prijzen uiteindelijk worden verdeeld, zal pas op 7 juni volgend jaar blijken, tijdens de grote finale die dan live op Omroep Brabant is te zien.

Aan de totstandkoming van het speelbos nabij de ijsbaan in Nieuw-Vossemeer is de afgelopen tijd overigens al druk gewerkt. Voor de realisatie van de natuurlijke speelelementen heeft de Dorpsraad de Steenbergse hout(zaag)kunstenaar Peter de Koning in de arm genomen.

Hij maakte onlangs met leerlingen van basisschool Merijntje totempalen, leverde eerder al een picknicktafel en gaat – uit de stam van een boom die bij het oude verzorgingscentrum De Vossemeren stond – onder meer ook nog een levensgrote draak zagen.