Vossemeerders hebben stemmen nodig voor prijs Dorpenderby

NIEUW-VOSSEMEER – Het project ‘Spelen in de natuur’ van de Dorpsraad Nieuw-Vossemeer staat voorlopig vijfde in de tussenstand van de Brabantse Dorpenderby en dat is niet genoeg om een flinke geldprijs in de wacht te slepen. Stemmen van het publiek zijn derhalve hard nodig om het project naar de top 3 van de provinciale leefbaarheidswedstrijd te tillen.

Voor de winnaar van de Brabantse Dorpenderby, een initiatief van de provincie, ligt een bedrag van maar liefst 25.000 euro klaar. De nummers twee en drie ontvangen ook nog altijd een aanzienlijke bijdrage, van respectievelijk 15.000 en 10.000 euro.

Het Nieuw-Vossemeerse project behoort tot de negen finalisten. Maaskantje en Hoogerheide delen momenteel de eerste plaats in de voorlopige ranglijst, Boekel staat derde.

Nieuw-Vossemeer zakte deze week een beetje weg, van de vierde naar de vijfde plaats en de Dorpsraad hoopt daarom dat zoveel mogelijk inwoners van heel de gemeente Steenbergen hun stem op 'Spelen in de natuur' willen uitbrengen. Ook mensen van buiten onze gemeente mogen dit uiteraard doen. Stemmen is mogelijk via http://www.brabant.nl/dorpenderby

Filmopnames van het Nieuw-Vossemeerse project zijn komende zondag, alsook op 4 en 25 mei, te zien bij Omroep Brabant. Op de regionale zender wordt 7 juni de grote, allesbeslissende finale van de Dorpenderby uitgezonden. 

'Aantrekkelijk voor jong en oud'

'Spelen in de natuur' bestaat uit een aantal houten speelobjecten, een grote houten picknicktafel en een trimbaan – die op 2 mei officieel wordt geopend – met eveneens houten toestellen. ,,Een voorziening die aantrekkelijk is voor jong en oud,'' aldus Annelies Keller van de Dorpsraad, die zich gesteund weet door vele vrijwilligers, de plaatselijke brandweer, lokale bedrijven, de gemeente Steenbergen, Staatsbosbeheer en niet in de laatste plaats de Steenbergse (hout)kunstenaar Peter de Koning.

Keller: ,,Mede dankzij zijn inzet en ideeën zijn we zover gekomen. Iedereen heeft zijn werk gedaan. Nu is het woord aan alle inwoners van onze gemeente. Stem alstublieft op ons project!''