Vosse-ol wil het carnavalsvuur zeker brandend houden

Nieuw-Vossemeer – Begrijpelijk maar heel zuur. Dat is kort samengevat het gevoel bij het bestuur van carnavalsvereniging ‘t Vosse-ol. Voorzitter Giscard van Tilburg geeft namens zijn collega bestuurders aan dat ze hopen dat de kleine evenementen die op zaterdag 13 en zondag 14 februari gepland staan, toch nog voor voldoende brandstof zorgen.

Eerst even de zaken die niet doorgaan: geen kindermiddagen, geen carnavalslied, geen burrieborrel, het tonpraoten ontbreekt eveneens dit jaar en er is geen cafébezoek. Helaas ook geen jeugdgevolg en omdat dit voor de leerlingen uit groep 8 extra zuur is stelt het bestuur voor om die kinderen de gelegenheid te geven om zich ook voor de carnavalsviering van 2022 te kunnen aanmelden.

Wat nog wel gebeurt

Op zaterdag 6 februari worden de 200 carnavalsinsignes die voor dit jaar zijn gemaakt huis-aan-huis te koop aangeboden. Ook is er gelijktijdig een verkoopochtend van lekkernij bij de Spar supermarkt. Het bestuur zoekt voor deze activiteit nog vrijwilligers en houdt angstvallig een eventuele verdere aanscherping van de coronamaatregelen in de gaten. Maar als het ook maatschappelijk gezien verantwoord is gaat de verkoop door.

Prins Peer zal – met in achtneming van de coronamaatregelen dit jaar wel de sleutel van ’t Vosse-ol in ontvangst nemen. En de straten rondom het Merijntje-beeld zullen worden versierd. Tijdens de carnaval zal Merijntje ook passend gekleed zijn.

Kleurplaten

Tot 1 februari is het mogelijk om de kleurplaten in te leveren bij de Spar. Op zaterdag 13 februari ontvangen de prijswinnaars hun prijs thuis. De hofhouding zorgt hiervoor.

Selfie of leuke beelden uit het verleden

Volwassenen en kinderen kunnen een selfie of een foto of filmpje uit het heden of uit het verleden insturen via selfie@vosse-ol.nl. Daarbij moet niet vergeten worden om naam, adres en leeftijd te vermelden. Uit de leukste inzendingen worden prijswinnaars getrokken en alle inzendingen worden via social media gepubliceerd.

Fruitmandjes

Op zondag 14 februari gaat de hofhouding – “aangepast en met uiterste zorgvuldigheid” – langs wij de minder fitte Vossen en Vossinnen. Zij ontvangen een fruitmandje met smakelijke en gezonde producten.

Online familiequiz

Zaterdag 13 februari organiseert de hofhouding een leuke familie carnavalsquiz. In samenwerking met ’t Wagenhuiswordt een carnavalsborrelbox aangeboden. Deze is voor elf euro per persoon te bestellen.
Aanmelden voor de familiequiz kan via het mailadres: boerjoene@hotmail.com. Bij aanmelding is belangrijk dat de volgende gegevens worden gemaild: De teamnaam, het aantal en de namen van de deelnemers, een goed werkend mailadres en voor een eventuele bestelling van de carnavalsborrelbox het aantal boxen en het adres waar deze moeten worden afgegeven. Hiervoor zorgt de hofhouding en deze doet dit op zaterdag 13 februari. De bij deze quiz te winnen prijzen zijn beschikbaar gesteld door ’t Wagenhuis. Ze worden zondag 14 februari gezorgd bij de winnaars.

Versierde Gevels

Wie mee wil doen aan de wedstrijd voor de mooist versierde Gevels en of voortuinen kan zich aanmelden bij Boer Joene via het mailadres boerjoene@hotmail.com. Vossen en Vossinnen worden opgeroepen om een rondje door het dorp te maken en te bepalen wie de mooiste gevel of voortuin heeft. Vervolgens even mailen naar Boer Joene en de inzenders dingen vervolgens mee naar een mooie prijs. “De winnaar met de mooiste gevel of voortuin ontvangt een memorabel aandenken”, zo verzekerd het bestuur. Aanmelden voor de versierde gevel-voortuin kan tot en met zaterdag 13 februari 12:11 uur. Het insturen

Het bestuur en de hofhouding van ’t Vosse-ol hopen dat veel Vossen en Vossinnen door enthousiaste deelname aan de activiteiten het vuur voor de carnaval brandend houden. En voor volgend jaar is de belofte dat het carnaval twee maal zo goed wordt gevierd als normaal.

Beelden bij dit artikel