Vosse-ol schrijft geschiedenis met zoon die vader opvolgt als Jan Keller

NIEUW-VOSSEMEER – Tot eenieders grote verrassing is Nacho de Jong in de voetsporen van zijn vader Reinier getreden, als Jan Keller van ’t Vosse-ol, dat volgend jaar carnaval gaat vieren onder het motto ‘We schrijven geschiedenis!’, gerelateerd aan het 450-jarig bestaan van Nieuw-Vossemeer in 2017.

Dat Nacho na 22 jaar het stokje van zijn vader zou gaan overnemen, bleek zelfs voor zijn ouders een grote verrassing. Nadat Prins Ruud I (Ruud van den Beemd), Nar Imke (Knuit) en Grootste Boer Joene (Jeroen Smits) gisteravond bij de goed bezochte 11/11-viering in dorpsherberg de Sterke Duvel hun intrede hadden gedaan, werd daar een groot cadeau bezorgd.

Reinier de Jong mocht het pakket open maken en onthulde op die manier zijn één na jongste zoon als zijn opvolger in het ‘pliessiepak’. Vervolgens werd het nieuwe carnavalslied ten doop gehouden, met zang van Peter Plasmans en Steffie de Klerck en muziek van hofkapel de Vosseblaozers. Ook de Stoeprakkers gaven gisteravond acte de présence en met het publiek werd eerst een kwis gespeeld, over allerlei nieuwsfeiten uit de 450-jarige geschiedenis van Nieuw-Vossemeer.

Foto's Niek Perdaems