Vospop werpt z’n schaduw alweer vooruit

NIEUW-VOSSEMEER – Op het evenemententerrein aan de Veerweg vindt op 29, 30 en 31 juli voor de derde keer, of eigenlijk voor de vierde keer, het muziekspektakel Vospop plaats. Tijdens het Vossemeerse muziekfestijn zal er voor elk wat wils zijn. Om alvast in de stemming te komen, zal op 24 en 25 juni een pre-party georganiseerd worden in Café De Dorpsherberg. Tijdens deze pre-party zullen o.a. ‘The Batman’ en Skinny Paul van zich laten horen.

Reeds in 1979 vond de eerste editie van Vospop plaats. Onder meer ‘Teaser’ – de eerste band van de wereldberoemde Nederlandse gitarist Ad(je) Vandenberg en Herman Brood’s band Cuby and the blizzards, gaf toen acte de présence. Vanwege slechte weersomstandigheden viel het muziekevenement helaas letterlijk en figuurlijk in het water.

Nieuw leven ingeblazen

In 2014, 35 jaar na dato, werd het muziekfestijn nieuw leven ingeblazen. Dankzij de financiële steun van lokale sponsoren en de hulp van tientallen vrijwilligers slaagde de nieuwe organisatie erin een sterk muzikaal programma neer te zetten voor jong en oud, alsook om de bezoekers gratis toegang te bieden.

Après ski-feest, rockbands en familiedag

Vorig jaar zomer viel Vospop jammerlijk in het water, waarna er begin september nog wel een zogenoemde ‘Storm Revenge’ plaatsvond, die echter geen volle bak trok. De organisatie hoopt eind juli van dit jaar dan ook op betere omstandigheden en heeft voor de openingsavond een après-skifeest op het programma staan. De tweede avond zullen diverse rockbands het podium betreden en het festival wordt afgesloten met een familiedag, waarbij ook voor kinderen genoeg te beleven zal zijn.