Vospop maakt zich op voor de vierde editie

NIEUW-VOSSEMEER – Dit weekeinde staat in het teken van Vospop, de inmiddels vierde uitgave van het muzikale evenement, waarbij dankzij de organisatie diverse bands, artiesten en Dj’s het publiek zullen trakteren op een variëteit aan muziek. Het trakteren is overigens ook letterlijk bedoeld, want de toegang tot Vospop is geheel gratis.


De afgelopen week zijn 32 vrijwilligers in ploegen aan de slag om de tenten en attracties op te bouwen. Gisteravond had de woensdagploeg een gezamenlijke maaltijd en werd wat extra energie opgedaan voor optimale inzet in de komende dagen. Het is duimen voor het evenement dat de weergoden dit jaar mee willen werken. Vorig jaar waren de weersomstandigheden niet optimaal, maar viel het nog meer, andere jaren kreeg Vospop te maken met of storm of zware regen. 

Barbecue

Vospop start donderdagavond met een barbecue voor alle sponsoren en vrijwilligers. Dan is er vanaf 19:00 uur ook een jamsessie waarin diverse lokale bands en artiestenop het podium staan. Gerekend wordt op de komst van vijf bands en twee akoestische gezelschappen.

Vrijdagavond

Ook vrijdagavond start Vospop om 19:00 uur. Matthijs Pluijgers – bekend van ‘Op de tandem’, Zanger Peter Loree, de Roosendaalse formatie Axis & MC F.R.A.N.K., de Nieuw-Vossemeerse feest DJ’s Wilco en Arie, DJ Ton Peeters en de Belgische DJ Tom Pete zijn dan in volle actie.

Rock en More

Zaterdag staat in het teken van Rock en More. Aanvang is die dag al om 13:00 uur en de bands N-Zo, Jinx, Phoenix, Motwat, Nasty Kings en Frontaal zorgden dan voor de wat stevigere rock.

Familiedag

Zondag is de Vospop Familiedag. Die wordt in samenwerking met In4Outdoor uit Nieuw-Vossemeer georganiseerd. Dit evenement start om 13:00 uur. Het festivalterrein staat dan bomvol met attracties voor de kinderen. Naast een draaimolen en twee jumpingattracties ook nog 8 luchtkussenattracties. En dan zijn er natuurlijk ook de outdooractiviteiten die In4Outdoor verzorgt.

Voorzitter van de Stichting Vospop Antoine Henning kijkt verlangend uit naar de komende dagen. “Als het weer dit jaar meewerkt, dan reken ik toch zeker op 800 bezoekers per dag. Dat kan zelfs oplopen, want in 2015, het jaar dat Vospop werd getroffen door die zware zomerstorm, telden we er zelfs 1.500”.

Hierna komt Vorstpop

En omdat regeren om vooruitzien vraagt, meldt Henning alvast de volgende activiteit van zijn team. “Na deze Vospop zullen wij ons richten op de voorbereidingen voor Vorstpop. Zoals de naam het al zegt wordt dit evenement in de winter gehouden en wel op vrijdag 29 december. De plaats van handeling is dan in de loodsen van Alwin van Tilburg aan de Stoofweg 9 in Nieuw-Vossemeer.

Foto's: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen