Vosmeerse krachtpatsers maten krachten tijdens Highland Games

NIEUW-VOSSEMEER – Wie in Schotland al eens Highland Games bezocht heeft maakte reeds kennis met de krachttoeren die deelnemers aan deze games moeten uithalen. De Highland Games tijdens de viering 450 jaar Nieuw-Vossemeer waren er vandaag een Light versie van. Het plezier van de deelnemers – waarbij de Brave hearts in kilt verschenen – was er zeker niet minder om. Zij werden begeleid door een ervaren hornpipe-speler.

De acht deelnemende teams – Notendaalse boys 1 en 2, BC de Hoogte, De Bikkels, Bravehearts, PZN 1 en 2 en Brandweer Nieuw-Vossemeer – moesten krachten en vaardigheden meten middels boogschieten, tractorband kantelen, fustwerpen, paalheffen, hooibaalwerpen, hoefijzerwerpen en touwtrekken. Het werd een gezellige strijd die eindigde in een broederlijke samendronk.

Roofvogels en barbecue

Na de Highland Games konden belangstellenden genieten van de roofvogelshow door Ruben van Maaren en vervolgens schoven inwoners van Nieuw-Vossemeer aan bij de barbecue. Aansluitend was er een feestavond waarom de band Storm voor de muzikale noot zorgde.

Vermoeid maar voldaan

Nieuw-Vossemeer kan terugzien op een zeer geslaagde feestweek. Alle lof voor de organisatoren. Zij zullen vannacht voldaan, maar zeker ook zeer vermoeid hun bed in rollen.

foto's: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl