Vosmeerse Dorpsraad maakt begin met aanleg natuurspeelplaats

NIEUW-VOSSEMEER – De Dorpsraad in Nieuw-Vossemeer heeft gisteravond een begin gemaakt met de realisatie van het natuurspeelbos nabij de brandweerkazerne en de eerder aangelegde ijsbaan.

Op het terrein waar de natuurspeelplaats tot stand moet komen, werd in samenwerking met de Steenbergse kunstenaar Peter de Koning een grote, houten, vandalismebestendige tafel 'geplant'. De Koning is aangetrokken om het gebied in te richten en gaat hierbij ook de Vosmeerse jeugd betrekken. Er komen onder meer totempalen en een grote draak te staan. De tafel geldt overigens ook als rustplaats voor wandelaars van het plaatselijke ommetje, 'In de boezem van de Eendracht'.

Om voldoende geld bijeen te krijgen voor de totale invulling van het speelbos, houdt de Dorpsraad vrijdag 28 juni vanaf 20.00 uur een benefietavond in 't Wagenhuis, met medewerking van One Step Beyond en MusicEvents4you. De entree bedraagt 2 euro en tijdens het feest worden ook nog diverse acties gehouden om geld in te zamelen, zoals een veiling van verzoeknummers.