Vosmeer moet nog even wachten op flappentapper

Nieuw-Vossemeer – Halverwege oktober kunnen de inwoners van Nieuw-Vossemeer weer flappen tappen in eigen dorp. De hoop was er eerder op gericht dat dit voor de zomervakantie al geregeld zou zijn, maar dat bleek een al te optimistische voorspelling. Het geldautomaat komt op de hoek van de Dortmundstraat en het plein voor zorgcentrum De Vossemeren.

Wanneer de plaatsing in oktober doorgaat, heeft het dorp het ruim een jaar zonder geldautomaat moeten stellen. De Rabobank besloot in september 2017 plotsklaps tot het verwijderen ervan als gevolg van de vele plofkraken in de regio. In Nieuw-Vossemeer was het apparaat geïntegreerd in de gevel van een woning aan de Achterstraat. Volgens de Rabobank met het oog op de veiligheid van de bewoners een onverantwoorde situatie. Aanvankelijk zou dit het einde betekenen van de uitgifte van contant geld in Nieuw-Vossemeer maar daar kwamen de Dorpsraad Nieuw-Vossemeer en de gemeente Steenbergen tegen in het verweer.

PinBox

Een nieuwe locatie werd allereerst gevonden in gemeenschapshuis De Vossenburcht maar de eerder genoemde veiligheidsrisico’s maakten dat hier alsnog vanaf werd gezien. Er komt nu een zogenaamde PinBox, een vrijstaand geldautomaat zoals ook in Dinteloord aan het Zuideinde staat.