Vos wil graag zo snel mogelijk politie-steunpunt in gemeentehuis

STEENBERGEN – Uit het overzicht huisvesting basisteams van de Nationale Politie blijkt dat er een ‘klein steunpunt’ van de politie komt in het gemeentehuis van Steenbergen. Hoe en wanneer dat wordt ingericht, is nog niet bekend. Burgemeester Joseph Vos hoopt in ieder geval zo snel mogelijk.

Hetzelfde overzicht geeft aan dat het bestaande politiebureau aan de Molenweg officieel wordt afgestoten, maar dat is feitelijk geen nieuws, want het Steenbergse politiebureau is al geruime tijd niet meer als zodanig in gebruik. Het pand wordt nog wel gebruikt als uitvalsbasis voor wijkagenten en locatie waar onderzoeksteams hun werk kunnen doen.

,,Wij zijn graag bereid om in het gemeentehuis een voorziening te treffen, waar wijkagenten terecht kunnen, voor afspraken met burgers, ondernemers et cetera. Dat levert bovendien korte lijnen op met ambtenaren op het gebied van handhaving en vergunningverlening,’’ stelt de burgemeester. ,,We kunnen er dus alleen maar op vooruitgaan ten opzichte van de huidige situatie.’’ Vos weet echter ook dat het huisvestingsplan een periode van maar liefst tien jaar beslaat.

,,Wij willen dit graag zo snel mogelijk.’’ Vast staat volgens de burgemeester al wel dat het steunpunt geen loket wordt waar aangifte kan worden gedaan. ,,Daarvoor zijn inmiddels digitale voorzieningen getroffen, al merk je wel dat het ook voor de politie soms nog zoeken is hoe zij het best kan meebewegen met de moderne mens en communicatiemiddelen van deze tijd.’’