Vos geeft een kontje om het Vossebos te openen

NIEUW-VOSSEMEER – Gisteravond is, achter de brandweerkazerne in Nieuw-Vossemeer, officieel het project ‘Spelen in de Natuur’ geopend. Onder muzikale begeleiding van dweilband De Vosseblaozers, verrichtte waarnemend burgemeester Joseph Vos de opening en die kreeg niet alle trossen ballonnen los. Hij loste dit zelf op door Raph Oostvogels de totempaal in de jagen, maar ook dat verliep niet vlekkeloos. Vos, niet voor één gat te vangen, gaf Raph een stevig kontje en de naam, ’t Vosse-bos kwam tevoorschijn. Leerlingen van school Merijntje hebben deze naam bedacht.

Burgemeester Vos: ,,Sommige burgemeesters moeten wel 25 jaar wachten tot er iets naar hen wordt vernoemd en ik heb na dik 4 maanden al mijn eigen bos. Dat vind ik toch knap gedaan,’’ zei hij lachend. Hij roemde de Dorpsraad en de vele vrijwilligers voor het tot stand brengen van de vele faciliteiten in Nieuw-Vossemeer.

De Dorpsraad is met het speel- en trimbos één van de negen finalisten van de Brabantse Dorpen Derby 2014 en heeft met dit project al 10.000 euro verdiend. Men probeert nu bij de laatste drie finalisten te komen, die respectievelijk 25.000, 12.500 en 7.500 euro ontvangen voor het verbeteren van de leefbaarheid in het dorp.

Naast de houten speeltoestellen en de trimbaan, zorgde de Steenbergse houtkunstenaar Peter de Koning gisteravond nog voor een verrassing in de vorm van een houten vos. Daarna gingen een aantal sportieve teams de trimbaan veroveren en werd er door het publiek kwistig met gekleurd poeder gegooid.

Omroep Brabant filmde dit alles voor de programma’s over de Dorpen Derby, die elke zondag om 19.00 uur op de regionale zender worden uitgezonden. Ze zijn ook te bekijken op https://www.brabant.nl/subsites/dorpen-derby.aspx

Via deze website kan iedereen ook nog steeds zijn stem uitbrengen op ‘Spelen in de Natuur’. Hoe meer steun, hoe groter de kans uiteraard op één van de hoofdprijzen.