Voorzitter Seesing sc Welberg: “We moeten met de tijd meegaan en ons aanpassen”

WELBERG – Het bestuur van sportclub Welberg heeft besloten om het eerste team met ingang van het volgende seizoen voortaan op zaterdag te laten voetballen. Dat is een opvallende beslissing, sinds de oprichting van de voetbalclub in 1945 voetbalde sc Welberg 1 altijd op zondag.

“Het is wel een logische keuze”, stelt voorzitter Gino Seesing. “We merken dat er bij onze jeugd weinig animo is voor voetbal op zondag. Dan moet je aan de toekomst denken en mee gaan met de tijd, flexibel zijn en je aanpassen”.
Het tweede en derde herenteam en het damesteam blijven wel op zondag voetballen. Een aantal spelers uit het eerste herenteam schuift door naar het tweede of derde team. De overige spelers vormen samen met spelers uit het team dat al op zaterdag speelt in het volgende seizoen Sc Welberg 1 zaterdag.
“We starten dan in de vierde klasse. Dat betekent minder ver reizen, want er wordt gespeeld tegen ploegen uit deze regio, terwijl we nu met het eerste grotendeels in Zeeland spelen”, aldus voorzitter Seesing.