Voorzitter rekenkamercommissie ‘uitgezwaaid’

STEENBERGEN – Onder grote dankzegging voor haar inspanningen is gisteravond in de raadsvergadering afscheid genomen van Saskia Verheij als voorzitter van de gemeentelijke rekenkamercommissie, de ‘waakhond’ van het gemeentebestuur, zoals burgemeester Ruud van den Belt het onafhankelijke orgaan betitelde.

Onder leiding van Verheij, die negen jaar lang het voorzitterschap van de rekenkamercommissie vervulde, vonden veel onderzoeken plaats en daarbij werden zeker niet altijd de makkelijkste onderwerpen bij de kop gepakt.

Zo nam de rekenkamercommissie onder meer de kwaliteit van de dienstverlening aan de burger onder de loep, maar ook het inkoopbeleid, de verkoop van het oude gemeentehuis, het jongerenwerk, het groenbeleid, het subsidiebeleid, het armoedebeleid en de burgerparticipatie.

Volgens Van den Belt heeft de rekenkamercommissie zich dankzij de uit Goes afkomstige Verheij ontwikkeld tot een waardevol instrument. Haar afscheid noemde hij dan ook een ‘mijlpaal om niet onopgemerkt voorbij te laten gaan’.

Ook PvdA-raadslid Joey van Aken greep de gelegenheid aan om Verheij hartelijk te bedanken voor haar werkzaamheden. ,,U heeft ervoor gezorgd dat de rekenkamercommissie is uitgegroeid tot een deskundig instituut dat het college en de raad scherp houdt’.

Behalve Saskia Verheij is met ingang van vandaag ook secretaris Mireille Scholte-Frijters van de rekenkamercommissie gestopt. Zij wordt opgevolgd door Bülent Acer. Daarnaast treedt Remy Lemmens toe tot het orgaan. De rekenkamercommissie zal uit haar midden op een later moment een nieuwe voorzitter voordragen.