Voorzitter Horeca afdeling Steenbergen Edwin Maas: “Winkels en Horeca open: stop de lockdown”

STEENBERGEN – “Nu duidelijk is dat de Omikron variant veel minder ziekmakend is dan verwacht is dit het moment om horeca en winkels uit de lockdown te halen en weer langzaam terug te gaan naar het oude normaal”, zo stelt Edwin Maas. Hij is de huidige voorzitter van Koninklijk Horeca Nederland afdeling Steenbergen. Hij schreef ook een brandbrief naar de burgemeester.

Maas wijst erop dat de horeca in twee jaar tijd te maken heeft met een derde lockdown. “Dat is een enorme dreun, los van alle beperkingen die zijn opgelegd”. Daarnaast zoeken veel mensen hun vertier bij de zuiderburen, waar winkels en horeca wel mogelijkheden bieden.

“Gitzwart scenario kwam niet uit”

“Op 19 december zijn we in lockdown gegaan om een gitzwart scenario te voorkomen en om de boostercampagne haar werk te laten doen. Gelukkig kwam het gitzwarte scenario niet uit en is de boostercampagne in volle gang. Hierdoor moet het kabinet ook haar verantwoording nemen en de samenleving weer van het slot halen”, vindt Edwin Maas. “Wij zijn ervan overtuigd dat we – vanaf 15 januari – de horeca en detailhandel op een veilige manier kunnen openen”.

Brandbrief

Namens de Steenbergse horeca afdeling schreef voorzitter Maas ook een brandbrief naar burgemeester Van den Belt. Daarin noemt hij de derde lockdown de zwaarste van allemaal. ‘Het sluiten van hun zaak vraag psychisch zeer veel van ondernemers, het ontbreken van visie en duidelijkheid draagt niet bij en de ondernemers worden nog harder in hun portemonnee geraakt van vorig jaar. De steunmaatregelen zijn niet voldoende toereikend’. Maas spreekt zijn grote zorg uit en vraagt de burgemeester om deze te delen met het kabinet en waar nodig druk uit te oefenen om de horeca weer open te krijgen.