Voorzitter Coen Embregts na de Kleine Tourweek: “Wel wat vermoeid, maar heel voldaan”

STEENBERGEN – De 51e Kleine Tour Steenbergen is weer achter de rug. Nadat corona vorig jaar een streep door het evenement zette en het team van de Kleine Tour wat kleinschalige activiteiten voor de rennertjes hadden geregeld kon de Tour dit jaar wel van start gaan. Weliswaar met aanpassingen. “Dat heeft ons extra werk en aandacht gekost. Maar de rennertjes en hun begeleiders hebben dit jaar weer genoten en daar gaat het tenslotte om”, concludeert Tourvoorzitter Coen Embregts. Hij kijkt tevreden terug op de Kleine Tourweek.

“Het was hectisch, maar heel mooi. We zijn er goed doorheen gekomen en het is al bij al goed uitgepakt. Hiervoor hadden we vooraf graag voor getekend. Alles is heel soepel verlopen”, stelt de voorzitter. Er zijn geen echt grote ongelukken gebeurd, al gingen wel twee rennertjes in het gips. “Bij een rennertje ging het om de knie, de ander brak een pols. Dat is heel vervelend maar kan helaas gebeuren. Gelukkig kwamen de andere 214 deelnemertjes ongeschonden de week door en was er bij hen veel enthousiasme.”

Punaiselied

Naar was het dat het etappe rijden werd verstoord door een onverlaat die meerdere keren punaises op de route had gestrooid. “We hebben hieraan niet teveel aandacht geschonken en lieten ons niet uit het veld slaan. Het punaiselied werd meermaals gezongen en dat geeft aan: de tour gaat altijd door”, stelt Coen Embregts. Voor het komende jaar maakt hij zich dan ook geen echte zorgen. “Hopelijk kan het als vanouds en zonder coronabeperkingen. Maar dit jaar hebben we gezien dat ons evenement met aanpassingen door kan gaan. We hebben geen besmettingen geconstateerd. Overigens hebben de ouders enorm goed meegeholpen door het naleven van de afspraken. Dat verdient een groot compliment”.

“Publiek hoort bij de Kleine Tour”

In de tourweek vonden de activiteiten grotendeels zonder publiek plaatsvinden. “Opvallend was het daarbij dat de saamhorigheid nog groter was. De rennertjes moedigden elkaar extra hard aan en het teamverband was sterker. Ook op de rustplaatsen viel dat op. Er waren ploegleiders die het niet eens onplezierig vonden, er was meer rust”.

Toch hoopt de voorzitter dat er volgend jaar weer publiek bij mag zijn. “Bij de tour hoort immers publiek. Vooral maandag- en donderdagavond werd de belangstelling en aanmoediging gemist. Die sfeer was er in het centrum andere jaren altijd wel”.
Vrijdag en zaterdag was publiek in beperkte mate overigens wel toegestaan en dat gaf zeker meer sfeer.

Over drie weken komt de organisatie weer bij elkaar. “Dan blikken we samen terug en kijken alvast weer wat vooruit. We bepalen dan ook de data voor volgend jaar”.

[ tekst en foto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant | KijkopSteenbergen.nl ]