Vooruitlopend op 450 jaar Nieuw-Vossemeer

NIEUW-VOSSEMEER – Op 16 januari 1994 brak er brand uit in het cafetaria van Ben en Coby Pietersma op de Hoogte. Waar nu cafetaria Big Snack is gevestigd – naast 't Wagenhuis –  stond destijds hun eetgelegenheid. Dit tweetal heeft in die periode ook op Nieuw-Vossemeer gewoond. De brand werd gelukkig op tijd ontdekt en de brandweer was snel ter plaatse. Zo kon worden voorkomen dat het vuur oversloeg op de belendende  (horeca)panden en bleven deze gespaard.

In Steenbergse Courant en op KijkopSteenbergen.nl zullen – vooruitlopend op de festiviteiten – regelmatig oude foto’s van het kerkdorp worden gepubliceerd. En we melden activiteiten die op stapel staan.

Het is aftellen . . .
Op zaterdag 10 juni is het zover, de festiviteiten voor 450 jaar Nieuw-Vossemeer gaan beginnen! Vanaf 8.00 uur vertrekken de eerste wandelaars door de polders rond Nieuw-Vossemeer, 'de ontdekking van 'de polder', een wandeltocht met een lengte van 20 km.

Die dag vindt ook de officiële opening plaats van de festiviteiten plaats. Dat gebeurt om 14.00 uur. Een half uur later wordt het startsein gegeven voor de theatrale dorpswandelingen. Hieraan werken H.K.K. Ambachtsheerlijkheid en Cameleon mee.

En op 10 juni begint om 17.30 uur de feestelijke Brabantse koffietafel met aansluitend een grootse reünie.