Vooruitlopend op 450 jaar Nieuw-Vossemeer

Dit keer een foto uit 1990 van Vossemeers blikvanger de Rietkreek. Verschillende visclubs genoten en genieten nog steeds van het mooie Vossemeerse viswater, wat de Rietkreek biedt. Als je vanaf Notendaal Nieuw-Vossemeer komt binnen rijden, laat de Rietkreek met al haar natuurschoon direct zien in wat voor mooi dorp je terecht bent gekomen. Jammer dat het niet voldoende meer vriest de laatste jaren, want ook dan laat de Kreek, als prachtige ijsbaan, zien hoe mooi deze plas water kan zijn.

Vooruitblik . . .
Voor dat de feestweek op 10 juni officieel wordt geopend, hebben de liefhebbers van wandelen ’s morgens al een mooie tocht van 20 kilometer door de polders van Nieuw-Vossemeer afgelegd. Op initiatief van Frank de Klerk worden er in de feestweek in totaal vier wandelingen georganiseerd. Na de ontdekking van de Vossemeerse polders, kunnen de liefhebbers op maandag 12 juni het water in onze gemeente gaan ontdekken in een tocht van 30 kilometer. Vervolgens kunnen wandelliefhebbers de wandelschoenen aantrekken voor een tocht over 50 km in de ontdekking van de Brabantse Wal.

Tenslotte vertrekt de laatste tocht om 00.00 uur in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 juni. Deze laatste tocht (60 of 80 km) begint in België, het land waar veel van de Nieuw-Vossemeerse voorouders oorspronkelijk vandaan komen. Denk aan van Meer, van Geel, van Loenhout.

Mensen die zich al willen aanmelden of meer informatie willen omtrent deze tochten kunnen contact opnemen met Frank, fam.de.klerk@gmail.com.