Voortaan Afvalpas nodig voor Steenbergse milieustraat

STEENBERGEN – Vanaf donderdag 12 november krijgen bezoekers van de Milieustraat op Reinierpolder I slechts toegang tot deze voorziening wanneer ze hun afvalpasje gebruiken. Daarmee gaat de slagboom open die vanaf die dag het terrein afsluit.

De toegangscontrole wordt ingevoerd om een duidelijk inzicht te krijgen in het aantal bezoekers en om zeker te weten dat deze bezoekers uit de gemeente Steenbergen komen. Hierdoor wordt ‘afvaltoerisme’ van bezoekers uit andere gemeenten tegengegaan, aldus de gemeente Steenbergen.
“Om toegangscontrole uit te kunnen voeren hebben we bij de milieustraat een extra slagboom geplaatst met een zuil. Vanaf donderdag 12 november hebben bezoekers de afvalpas nodig om de slagboom te openen en toegang te krijgen. Alle inwoners in onze gemeente informeren we hierover de komende week met een brief”, zo laat wethouder Baartmans weten.

Legitimatie blijft verplicht

“Alle eenpersoons- of meerpersoonshuishouden in onze gemeente zijn al in het bezit van een afvalpas. Deze gaf tot voor kort enkel toegang tot de ondergrondse restafvalcontainer, maar nu is hij ook te gebruiken om toegang te krijgen tot de milieustraat. Daarnaast blijft het voor bezoekers verplicht om een geldige legitimatie te tonen”

Geen bedrijfsafval

“We registreren alleen hoe vaak de slagboom wordt geopend en niet met welke pas en hoe vaak die wordt gebruikt. Voor het brengen van afval blijven we dezelfde regels hanteren, daar wijzigt niets in. We accepteren geen bedrijfsafval op de milieustraat en het is voor bedrijven niet ook niet mogelijk om een afvalpas aan te vragen”.