Voorproefje op carnaval in Dinteloord

DINTELOORD – Met de 11de van de 11de in aantocht, werd gisteravond in Dinteloord alvast een voorproefje genomen op het naderende carnavalsseizoen. In Het Dorpshuis vierde dweilband T’Oonladders Zat z’n eerste lustrum en dat deden de muzikanten uit Peejlòòfdurp niet alleen.

Voor het feest, dat ook in het teken stond van het 410-jarig bestaan van Dinteloord en Prinsenland, waren meerdere dweilbandjes uit de buurt uitgenodigd. Zo gaven onder meer Effe d’r Neffe en ’t Wor Niks uit Steenbergen acte de présence, evenals de Gastelse Vogelmuzikanten, D’n Dweilberg uit Welberg en Bloas Tum Op uit Heijningen.

Het jubilerende gezelschap zelf trad uiteraard ook op en deed dat bovendien samen met het gelegenheidskoor ‘410’. Dat bracht de stemming er al vroeg lekker in onder de feestgangers in Het Dorpshuis, waar tussen de bandjes door de Metro Drive In Show van dj Ton Peeters uit Steenbergen voor de muzikale invulling van het programma zorgde.

Vanuit T’Oonladders Zat werden Martie en Angela Geers nadrukkelijk in het zonnetje gezet, om het ‘simpele’ feit dat zonder hun beider inbreng de Dinteloordse dweilband niet zou kunnen bestaan.