Voormalig stadskantoor gaat in mei alsnog tegen de vlakte

STEENBERGEN – Het oude stadskantoor van de gemeente gaat in mei tegen de vlakte. Op voordracht van het college, besloot een raadsmeerderheid in juni 2013 al om het pand aan de Westdam te slopen.

De projectontwikkelaar die op de locatie een appartementencomplex wilde bouwen had zich teruggetrokken, waarop B en W lieten weten dat het gebouw in zo’n slechte staat verkeert dat er verder niets mee te beginnen valt. Ook wilden zij voorkomen dat het ten prooi zou vallen aan vandalisme.

De slopershamer zou dan ook uiterlijk in het najaar z’n werk gaan doen, maar ondertussen staat het vroegere stadskantoor er nog steeds. Navraag bij de gemeente leert dat de sloop vertraging heeft opgelopen doordat zich toch nog een gegadigde aandiende voor de ontwikkeling van het pand.

Deze partij is inmiddels echter weer afgehaakt en nu wordt het gemeentelijke eigendom, volgende maand, dus alsnog afgebroken. Met de werkzaamheden en de voorlopige (her)inrichting van de plek is een bedrag van bijna 100.000 euro gemoeid.