Voorleeswedstrijd basisscholen nu zaterdagmiddag in plaats van zaterdagochtend

STEENBERGEN – Zaterdag 2 februari organiseert bibliotheek Het Markiezaat de lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd voor de gemeente Steenbergen en de gemeente Woensdrecht. Die wordt tussen 13:30 en 16:00 uur gehouden in Hoogerheide, in de theaterzaal van centrum Kloosterhof. Attentie: de voorleeswedstrijd is zaterdagmiddag in plaats van de ochtend, de bibliotheek had aanvankelijk een verkeerde tijd doorgegeven.

In deze voorronde binden de voorleeskampioenen van de acht basisscholen uit de gemeente Steenbergen de strijd met elkaar aan om de titel ‘Voorleeskampioen van de gemeente Steenbergen 2019’. Het betreft de volgende leerlingen: Kas Moerenhout (Basisschool Pius X); Maxime van Duijn (Basisschool Maria Regina); Noortje Heimerikx (Basisschool De Zonneberg); Isabel de Jong (Basisschool Groen van Prinsterer); Julie Weterings (Basisschool Merijntje); Lindsey Havermans (Basisschool De Nieuwe Veste); Rowena van den Berg (Basisschool Gummarus) en Lily Deckers (Basisschool Petrus en Paulus). Ze lezen een fragment voor uit een zelfgekozen kinderboek.

Jury

Ook voorleeskampioenen uit de gemeente Woensdrecht strijden tegen elkaar. Het gaat hier om kampioenen van de vijf basisscholen uit Hoogerheide, Ossendrecht, Huijbergen en Putten.

De deelnemende leerlingen worden beoordeeld door een jury die bestaat uit Lars van der Beek (wethouder gemeente Woensdrecht), Liselotte Ploevier (leerkracht), Guus Weterings (voorleeskampioen Steenbergen 2018) en Noa van der Reek (voorleeskampioen Woensdrecht 2018).

Foto: vorig jaar werd Guus Weterings van basisschool Merijntje de voorleeskampioen in de gemeente Steenbergen. Hij kreeg applaus van zijn locale mededingers. (foto: Peter Vermeulen ©Steenbergse Courant)