‘Voorjaarskermis ideale opening van zomerseizoen’

STEENBERGEN – Na het succesvolle IJsfestijn van afgelopen winter, is het volgens eigenaar Peter Jongenelen van café Buddha’s tijd om door te pakken en niet langer te wachten om de Markt opnieuw te laten bruisen. ,,We hebben hier een prachtig plein liggen, bedoeld om de mensen te vermaken, dus dat moeten we ook gewoon doen.’’ Vandaar dat hij samen met de Steenbergse kermisexploitant Johan van Reeken een voorjaarskermis op poten heeft gezet, die het aanstaande Paasweekeinde z’n eerste editie gaat beleven.

De beide ondernemers kennen elkaar al vele jaren, omdat zij samen onder één dak zitten in een pand aan de Leerlooierij op Reinierpolder II. Jongenelen met zijn autobedrijf, Van Reeken met zijn amusementsbedrijf. Laatstgenoemde woont bovendien tegenover Buddha’s op de Markt.

'In goed overleg met exploitant zomerkermis'

Met het idee om een voorjaarskermis te organiseren liepen de twee al enkele jaren rond. Nu hebben zij de daad bij het woord gevoegd. ,,Uiteraard wel in overleg met exploitant Jopie Oudsen van de zomerkermis, die we zeker niet in de wielen willen rijden.’’ Jongenelen en Van Reeken hopen dat de voorjaarskermis aanslaat bij het publiek en een jaarlijks terugkerend festijn kan worden, maar hebben nu al besloten het evenement kleinschalig te houden, dus alleen op de Markt.

Nostalgische carrousel

Daar zijn van vrijdag 25 t/m maandag 28 maart acht attracties te vinden, met voor elk wat wils. Variërend van de botsauto’s en de Miami Trip voor de jeugd, een Funhouse voor de hele familie, grijpkranen, schiettent, oliebollen, suikerspinnen en niet te vergeten de nostalgische carrousel met z’n ingebouwde draaiorgel, die de afgelopen jaren niet meer op de zomerkermis stond.

De initiatiefnemers vertrouwen op veel animo, ‘want mensen trekken er met Pasen toch altijd op uit, op zoek naar gezelligheid en vertier’. Daarvan kunnen de winkeliers en horeca-ondernemers in het centrum hun vruchten plukken, stellen Jongenelen en Van Reeken. ,,Wat is er nou mooier dan om op deze manier het zomerseizoen te beginnen?’’

Minions, Ferri Somogyi en de Paashaas geven acte de presence

Bij de opening van de voorjaarskermis op vrijdagmiddag 25 maart lopen gedurende twee keer drie kwartier de ‘Minions’ over de Markt en door het stadscentrum. De wereldberoemde tekenfilmfiguren delen daarbij ook nog een aardigheidje uit aan de kinderen.

Zaterdagavond 26 maart is, van 20.00 tot 21.00 uur, soapster Ferri Somogyi (bekend van Goede Tijden/Slechte Tijden) te gast op de kermis. De acteur zal zich graag bereid tonen om met bezoekers in attracties te gaan en zich met zijn fans te laten vereeuwigen.

Op 1ste en 2de Paasdag huppelt er bovendien een Paashaas over de Markt, die van 13.00 tot 17.00 uur op snoepjes trakteert. De voorjaarskermis is alle vier de dagen geopend van 13.00 tot 23.00 uur.