Voorinschrijving jubileumboek Steenbergen 2022 geopend

STEENBERGEN – Gemeente Steenbergen brengt in samenwerking met Kick Uitgevers een bijzonder boek uit ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van de stad Steenbergen en het 25 jarig bestaan van de huidige gemeente in 2022. Het boek verschijnt eind dit jaar, maar is via voorinschrijving vanaf heden te bestellen. Wie dit doet kan de eigen naam in het boek laten opnemen.

Het boek kent twee hoofdauteurs. Oud-Steenbergenaar en historicus Frans van Eekelen neemt de geschiedenis van Steenbergen vanaf 1272 tot de Tweede Wereldoorlog voor zijn conto. Journalist en Steenbergenaar Willem Jongeneelen tekent verhalen op van mensen uit alle kernen, die op uiteenlopende manieren geschiedenis hebben geschreven in de gemeente Steenbergen.

Rijke geschiedenis

Wethouder Wilma Baartmans zegt reikhalzend uit naar het eindresultaat uit te kijken. “Ik heb al een voorproefje gezien en kan bijna niet wachten totdat het boek klaar is. De rijke geschiedenis van heel onze gemeenschap wordt hierin verenigd en vereeuwigd, dat maakt het uniek. Er is nog veel werk aan de winkel, maar gelukkig krijgen we van alle kanten volop medewerking. Heemkundekringen, fotografen, journalisten, beheerders van archieven, noem maar op. Daar ben ik hartstikke blij om én trots op.”

Bijzonder fotomateriaal nog gewenst

Er is overigens nog ruimte voor aanvullende tips en vooral ook bijzonder fotomateriaal. Wie hierover beschikt wordt verzocht om contact op te nemen via het mailadres:  jubileumboek@gemeente-steenbergen.nl of door te bellen naar (0167) 543397.

Een voorinschrijving voor het boek kan via: www.kickuitgevers.nl/onze-boeken/overig/750-jaar-steenbergen