Vooral in Dinteloord onrustige jaarwisseling

STEENBERGEN – ‘De jaarwisseling is in de gemeente Steenbergen op sommige plekken onrustig verlopen. Vooral in Dinteloord was er veel overlast op het Raadhuisplein. Gelukkig hadden de hulpdiensten de situatie voldoende onder controle. Burgemeester Van den Belt ging op oudejaarsdag op pad met de toezichthouders om hen te bedanken en in gesprek te gaan met inwoners en overlastgevers’, zo meldt Astrid Potters, van de communicatieafdeling van gemeente Steenbergen.

In Dinteloord moest de politie tijdens de jaarwisseling meerdere keren optreden tegen een groep van zo’n veertig personen die illegaal vuurwerk afstaken en daarmee het bushokje op het Raadhuisplein vernielden. Op andere plaatsen in de gemeente kwamen ook meldingen van vuurwerkoverlast. Dit waren er niet meer dan in de afgelopen jaren.

Brandweer in actie

Verder moest de brandweer een paar keer in actie komen voor kleine branden en hield de politie op Oudejaarsdag een 17-jarige inwoner van Steenbergen aan met ruim vijf kilo zwaar illegaal vuurwerk. De komende dagen inventariseert de buitendienst van de gemeente de schade en gaat zij aan de slag met de herstelwerkzaamheden.

“Overgroot deel bewoners hield zich aan de regels”

Burgemeester Van den Belt kijkt met een dubbel gevoel terug op de jaarwisseling. “Wat er in Dinteloord is gebeurd kan echt niet. Dankzij het doortastende optreden van de politie is dit niet verder uit de hand gelopen. Een compliment voor hen en alle andere hulpverleners en toezichthouders. Maar ik vergeet ook zeker niet het overgrote deel van onze inwoners. Zij hielden zich wel aan de regels en zo ook rekening met elkaar. Alleen op die manier houden we onze gemeente samen leefbaar.”