Volop kunst en muziek in het centrum van Steenbergen

STEENBERGEN – Kunst- en muziekliefhebbers komen vanmiddag en vanavond volop aan hun trekken in het centrum van Steenbergen. Op de Markt waren vanmiddag uiteenlopende beeldende kunstenaars te vinden, die niet alleen hun werk tentoonstelden, maar ook ter plekke vervaardigden. Op de parkeerplaats achter de Rabobank, houdt de Steenbergse muziekvereniging Volharding haar jaarlijkse juni-concert, dat eveneens in het teken van kunst staat.

Vanmiddag traden daar de orkesten van de vijf basisscholen uit Steenbergen, Welberg en De Heen – ontstaan vanuit het Volharding-project Spelenderwijs – voor het voetlicht. Ook konden kinderen met allerlei materialen aan de slag om kunstwerkjes te maken.

Onderweg van ‘Mont Martre’ naar het ‘concertplein’, was er ook nog de mogelijkheid om even binnen te wippen bij het oude Stadhuis in de Kaaistraat, waar de kunstenaars Elly Gommers en Martin Valkhoff, alsook fotograaf Marc Moens een expositie hielden.

Dweilband Effe dr Neffe zorgde al dweilend voor de muzikale verbinding tussen de activiteiten.

‘Kunstig’, een initiatief van het plaatselijke kunst- en cultuurplatform, werd vanmiddag officieel geopend met de onthulling van nieuwe kunstbanieren aan de daarvoor bestemde ‘vlaggenmasten’ op de Markt. Dat gebeurde door wethouder Cor van Geel. De ontwerpen zijn van de hand van Elly Gommers en Martin Valkhoff.

Diverse geledingen van Volharding, zoals de Persi Swing Collection en het harmonie-orkest, hebben vanavond nog het nodige muzikale vertier in petto. Te beginnen met een experiment van JONG Volharding met de Steenbergse kunstenaar Richie Ramjiawan, die op basis van de klankkleuren van de jeugdige muzikanten live een schilderij gaat maken.