Volop belangstelling bij opening nieuw kringloopcentrum

STEENBERGEN – Onder flinke publieke belangstelling opende wethouder Cors Zijlmans vanochtend officieel het nieuwe kringloopcentrum dat in de voormalige Blauwe Zaal in de Blauwstraat. Hij deed dat met een ‘tweede leven’ schaar waarmee een rood lint werd doorgeknipt. Vervolgens stroomden de belangstellenden toe. Zij hadden slechts oog voor de vele artikelen die op 600 m2 winkeloppervlak worden gepresenteerd.

“Mijn felicitaties, jullie hebben de ruimte omgetoverd tot een prachtige winkel”, sprak wethouder Zijlmans. Hij roemde de initiatiefnemers – Angelo Grishaven en Aad Letterman – vanwege hun aanpak. “Niet alleen krijgen tal van artikelen een tweede leven, waarmee de duurzaamheid een impuls krijgt, maar jullie gaan ook zelf repareren en geven mensen met afstand tot de arbeidsmarkt perspectief”. Ook het feit dat er geen winstdoel is bij de stichting die door de initiatiefnemers is opgericht vindt de wethouder lovenswaardig. Het is namelijk de bedoeling dat overtollige winst die wordt gemaakt naar goede doelen gaat.

Droomstart

Angelo Grishaver (34) en Aad Letterman (64) zijn blij met de droomstart die hun stichting maakt. Beiden werken belangeloos. Grishaver die na een bedrijfsongeval verzekerd is van een inkomen voor de duur van zijn werkzame leven wil zich inzetten voor een goede zaak, Letterman biedt zijn kennis en kunde eveneens belangeloos aan. Hij stond in 1972 aan de wieg van het eerste kringloopcentrum in Vlaardingen en beschikt over jarenlange ervaring. Het is de bedoeling dat Angelo Grishaver het centrum uiteindelijk zelfstandig gaat runnen. Daarbij krijgt hij hulp van vrijwilligers. Op dit moment vervult Grishaver de rol van penningmeester en secretaris van de stichting, terwijl Letterman optreedt als voorzitter.

Stroom van spulletjes

In november besteedde Steenbergse Courant ruim aandacht aan het initiatief van het tweetal. Toen hoopten zij voldoende aanbod van verkoopbare spullen te krijgen. “Vanaf dat moment stroomden deze binnen. We moesten zelfs even een stop inlassen. Als ik zie hoeveel belangstelling er nu al is, moeten we zelfs uitkijken dat we niet “snel uitverkocht raken”, grapt Angelo Grishaver enthousiast. Hij geeft aan dat de openingstijden van het kringloopcentrum van dinsdag tot en met zaterdag tussen 10:00 en 17:00 uur zullen zijn. Wie spullen wil aanbieden kan dat tijdens deze tijden melden of bellen naar 06 49 126 764.

Door: Peter Vermeulen ©Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl