Volop activiteiten van en voor Serious Request Steenbergen

STEENBERGEN – Voor het vierde opeenvolgende (na)jaar, zetten de Steenbergse vriendinnen Anniek Uitdewilligen en Minette van Duijn hun beste beentje voor om vanuit onze gemeenschap een mooie bijdrage te leveren aan de actie Serious Request van Radio 3 FM, ten bate van het Rode Kruis.

Met de opbrengst worden deze keer vrouwen en meisjes geholpen, die tijdens oorlogen en conflicten overal ter wereld slachtoffer zijn geweest van seksueel geweld. Een ‘grote, gruwelijke, maar stille ramp’, aldus de internationale hulporganisatie, die er alles aan wil doen om aandacht te vragen voor dit probleem en de slachtoffers uitzicht op een toekomst wil bieden.

Discofeest

Om zoveel mogelijk geld te vergaren dit goede doel, houden Anniek en Minette via de Gummarusschool een inzamelingsactie voor lege statiegeldflessen en vindt er op vrijdag 28 november een discofeest plaats voor de jeugd van 9 t/m 13 jaar, met muziek van dj Owen, bij Akkermans aan de Heense Molenweg 23. De entree bedraagt 5 euro, kaarten zijn van te voren al te bestellen via srsteenbergen@hotmail.nl, de disco duurt van 19.30 tot 22.30 uur.

Serious Bootcamp

Na deze ‘Serious Disco’ is het de beurt aan alle sportievelingen, die zondag 30 november kunnen meedoen aan een ‘Serious Bootcamp’, onder leiding van ‘Bootcamp Beest Henk’ en ‘Bootcamp Babe Tabitha’. De deelnamekosten zijn 10 euro p.p., aanvang 11.00 uur, in het trimbos aan de Krommeweg. Aanmelden kan via het bovengenoemde emailadres of de Facebookpagina van Serious Request Steenbergen.

Wandeling

Maandag 15 december staat de inmiddels al traditionele wandeling van de organisatie op het programma, waarmee het vier jaar geleden allemaal begon. Aanvang van deze activiteiten – voor jong en oud – is om 19.00 uur, vertrek vanaf het ‘veilingterrein’ aan de J.L. Brooijmansdreef. De deelnamekosten bedragen vijf euro p.p.

Ook een deel van de opbrengst van ‘Glamour Night Out’, vrijdagavond 27 november bij De Joosse, komt trouwens ten goede aan Serious Request (Steenbergen).

Voor nadere informatie: http://www.facebook.com/srsteenbergen