Volkspartij wil Steenbergse basisscholen open op 8 februari

STEENBERGEN – Volkspartij vindt de beslissing van het bestuur van Lowys Porquin om onder meer zes basisscholen in de gemeente Steenbergen pas na de carnavalsvakantie te openen verkeerd en vraagt het college van b en w om het bestuur met klem te verzoeken de richtlijn van de rijksoverheid te volgen. Die geeft aan dat de basisscholen aanstaande maandag al open kunnen.

Namens de fractie van de Volkspartij stelt Danker Kouwen hierover vragen aan het college met het verzoek om antwoorden te geven in de oordeelsvormende vergadering van 11 februari. Kouwen stelt dat ouders een zware taak hebben om thuisonderwijs te geven naast hun eigen banen en dat het voor de schoolgaande jeugd belangrijk is om naar school te kunnen omdat er veel achterstanden zijn ontstaan.

Hij wil weten of het college de mening van zijn partij deelt dat de richtlijn van rijksoverheid en OMT moet worden gevolgd. En of het college in gesprek wil gaan met de Lowys Porquin stichting en deze met klem wil verzoeken om alsnog op 8 februari op te gaan. Ook wil zijn fractie weten wat het college kan doen in geval het stichtingsbestuur weigert om de scholen eerder te openen. En daarbij wil de fractie dat het college een en ander communiceert richting de bevolking.

“Niet zinvol”

Namens het bestuur van Lowys Porquin heeft Els Kooijmans tegenover Steenbergse Courant desgevraagd aangegeven dat het een lastige beslissing was, maar dat er teveel onzekerheid is over gezondheid en veiligheid van medewerkers en leerlingen. Daarnaast zijn er praktische problemen en geeft het bestuur aan dat ze het niet zinvol vindt om ‘voor vijf dagen een volledige organisatie op te zetten, waarna de carnavalsvakantie begint’.