Volkspartij wil duidelijkheid over lokale ideeën A4-hotel

STEENBERGEN – De Volkspartij wil van het college van de gemeente Steenbergen weten of zij op de hoogte was van de ideeën die de exploitanten van hotel-restaurant ‘De Kaai’ hebben om aan de A4 een hotel te vestigen. De partij vindt dat een lokale ondernemer geen nadeelpositie zou moeten ondervinden ten opzichte van niet-lokale ondernemers.

In februari 2018 werden de plannen van het hotel langs de A4 wereldkundig gemaakt, toen nog met wethouder Marijke Vos als verantwoordelijk bestuurder. A4 Hotel BV wil een complex met 120 hotelkamers, 20 short stay verblijven, vergader- en feestzalen, een dag- en een nachtrestaurant ontwikkelen. De investeerders achter de BV, André Lips, Ad van Beijsterveldt en Luud van Ginneken, zullen de voorziening niet zelf exploiteren maar zoeken hiervoor nog een gegadigde.

Teruggetrokken

Na de bekendmaking loopt de ontwikkeling echter niet hard. Recent nog werd bekend dat de familie Moors, wiens grond nodig is voor de bouw van het hotel, zich teruggetrokken heeft uit de onderhandelingen. Ontwikkelaars en gemeente beraden zich op dit moment op alternatieven.

In de koelkast

Hoteliers in onze gemeenten reageerden direct na de bekendmaking al verbolgen op de plannen. Zij zijn van mening dat de gemeente niet op de stoel van ondernemers moet gaan zitten. Hotel De Kaai was in februari vorig jaar net begonnen met de voorbereidingen voor de bouw van vijf hotelkamers in de voormalige sportshop Heshof, maar zette die plannen in de koelkast. Niet lang genoeg overigens om goed koud te worden, want inmiddels zijn de vijf kamers al volop in gebruik.

Het feit dat in de regionale media een artikel stond waarin De Kaai-ondernemers beweren zelf ideeën te hebben over de exploitatie van een hotel langs de snelweg, bracht Ed Hobo, burgerraadslid van de Volkspartij, tot zijn vragen. Het college heeft een maand de tijd om ze te beantwoorden.

Foto 1: De exploitanten van De Kaai vierden in juni de opening van vijf nieuwe hotelkamers aan de Kaaistraat.

Foto 2: In februari 2018 maakten wethouder Vos en de investeerders van Hotel A4 BV vol trots de plannen voor de voorziening langs de snelweg bekend.