Volkspartij niet op het afscheid van de wethouders

STEENBERGEN – De fractie van de Volkspartij laat weten dat ze ‘niet aanwezig zullen zijn bij het groots georganiseerde feest’ ter gelegenheid van het afscheid van de wethouders Zijlmans, Van Geel en Vos. De vorming van een nieuwe coalitie zonder de Volkspartij is daarvan de reden. Dit afscheid wordt vrijdagmiddag gevierd.

“De nieuwe coalitie die werd gevormd onder aanvoering van wethouder Zijlmans als informateur en formateur, bestaat geheel uit partijen die het ook de afgelopen vier jaren in Steenbergen voor het zeggen hadden. Deze coalitie heeft bij haar vertrek een aantal negatieve financiële gevolgen achter gelaten, waarvan het tekort van ruim anderhalf miljoen euro op de jeugdzorg het laatste debacle was”, aldus de fractie van de Volkspartij.

‘Op de oude voet’

“Ondanks de verkiezingsuitslag is niet gekozen voor echte verandering. Er is geen vernieuwing in de samenstelling van het college ondanks de duidelijke keuze van kiezers van onze gemeente. Er wordt op de oude voet verder gegaan. Dat is voor de fractie van de Volkspartij reden om juist geen feest te vieren en ze zal daarom niet meedoen. Alle energie zal worden gericht op een beter bestuur in de gemeente Steenbergen in de komende vier jaren”.

Verklaring

In een verklaring licht de Volkspartij de gang van zaken rond de coalitievorming zoals de partij deze heeft ervaren toe. “Gewoon Lokaal heeft gesteld dat zij ‘bang is om iedere maand te clashen’. De Volkspartij deelt die mening niet. Wij hadden als insteek om constructief actief te besturen in een samenstelling van de raad gevormd door meerdere partijen, waarbij de wethouders werden voorgedragen door Gewoon Lokaal, de Volkspartij en een derde partij welke in overleg zou worden gekozen”, aldus de verklaring. Verder stelt de Volkspartij te weinig informatie te hebben gekregen betreffende de onderbouwing voor de keuze van de samenstelling van coalitie en college. De burgemeester (als raadsvoorzitter) is gevraagd om er voor te zorgen dat alle informatie alsnog beschikbaar wordt gesteld.